.

.

torstai 9. tammikuuta 2014

Back in business

ISiitä on aikaa kun oon viimeks kirjottanut.. Niin paljon on tapahtunut ja vaikka onkin ollut luppoaikaa ja olisin voinut kirjottaa niin oon päättänyt käyttää aikani toisin. Nyt yöbussissa Thaimaassa Bangkokista Koh Taolle matkatessani kerrankin pirteenä, ajattelin raapustaa tänne ja päivittää vähän tilannetta.. Viimesestä päivityksestä onkin jo puoltoista kuukautta. Hups. 

Tosiaan Vietnamissa ostettiin mopot Hanoista 250 dollarilla ja lähettiin ajamaan kohti Ho Chi Minhiä. Olin jo Suomessa miettinyt että tekisin näin, mutta ostopäätökseen asti olin ollut todella epävarma siitä kuinka kaikki toimii ja mitä kaikkea tulisi tehdä sen eteen. Mutta turhaan huolehdin! 



Ensimmäistä kertaa ajoin vaihteellista mopoa Hanoin kaoottisessa liikenteessä ja voin kyllä olla niin ylpeä ittestäni että hengissä selvisin! Parissa päivässä olinkin jo ihan ammattilainen! 



Ekat 5 ajopäivää olivat yhtä tuskaa kun vettä tuli kun esterin perseestä.. Siinä sitten 2 paitaa, neule, huppari ja kaksi takkia päällä tutisten tuli pari kertaa mietittyä että oliko ihan järkevä päätös ostaa mopo. Onneksi sitten ne aurinkoiset päivät sitten korvas kaiken sen kamaluuden mitä koettiin. 


Nähtiin matkan varrella kymmeniä pikkukyliä, luolia (mm. maailman suurin kuivaluola 'Paradise cave'), henkeä salpaavia maisemia, vuoria, riisipeltoja, hiekkadyynejä, rantaviivaa, järviä, onnettomuuksia, vietnamilaiset häät, kymmeniä mekaanikkoja ;D sekä paljon muuta! Tiellä tallusteli mm. vesipuhveleita, possuja, kanoja, koiria, kissoja, käärmeitä, rottia ja ties mitä otuksia ja hököttimiä. 





































Välillä kun pysähdyttiin syömään pieniin kyliin, koko kylä tuli pällistelemään meitä. Olo oli välillä kuin julkkiksella ;)




Vaaratilanteita ei oikeastaan ollut. Välillä vaan rekat ohittelivat vastaantulevien kaistalta ja olivat lähellä osua meitä ja paikoittain tie oli todella huonossa kunnossa, täynnä ihmisen kokoisia reikiä.. Mopot hajosivat aina sillon tällön mutta onneksi matkan varrella oli mekaanikkoja lähestulkoon joka toinen metri ja yleensä korjaaminen maksoi 30sentistä muutamaan euroon.. 

Mun vietnamilaisesta taustasta oli välillä myös hyötyä. Hinnat putosivat joskus jopa puolella 😁

Sain mun mopon myytyä heti saavuttuani Ho Chi Minhissä 230 dollarilla. Olin helpottunut sillä halusin viettää mahdollisimman vähän aikaa siellä. Mopon luovutettuani tajusin kuinka paljon hyötyä siitä oli ollut kuukauden aikana.. En käyttänyt kertaakaan takseja eikä tarvinnut vuokraa mopoja missään kaupungissa. Kaikki oli paljon helpompaa kun omisti oman mopon! Suosittelen kaikille tekemään saman! Vajaan kuukauden Vietnamin halki matkaamisen jälkeen oli vuorossa Kambodza josta lisää seuraavassa postauksessa :)

3 kommenttia:

  1. Vaude mitä maisemia. Kaunista! Toivottavasti kaikki hyvin siellä, näytät onnelliselta:))Voin vaa veikkaa kuinka paljon tuut kokemuksia rikkaampana takas sieltä. Ootko aatellu mite pitkään reissaat? Hyvä idis toi mopon osto!!
    -Aura

    VastaaPoista
  2. Moi!
    Ollaan kaverin kanssa lähdössä kaakkois-Aasiaan ja mietitty että ostettas mopot. Mistä tiesit mistä ostaa ja miten sait myytyä eteenpäin? Näyttää ihan mahtavalta!

    VastaaPoista
  3. Heippa! Ajattelitteko mennä useamman maan kerrallaan mopoilla? Vietnamissa missä itse ostin, on yleistä ostaa mopo joko liikkeestä joita on varsinkin backpacker hostellien läheisyydessä monia (käytettyjä) tai sitten toisilta reppureissaajilta. Huono puoli täällä on että kaikkialta ei pääse mopoilla rajojen yli. Jotkut ovat onnistuneet esimerkiksi ajamaan Laosin, Vietnamin ja Kambodzan samalla mopolla. Suosittelen ostamaan ja myymään mopon Vietnamissa mutta muissa paikoissa matkustaa bussilla ja vuokraa sitten kaupungeista mopot pariks päiväks ja ajella ympäriinsä :)

    VastaaPoista